Viktor Brack

Viktor Brack va néixer el 9 de novembre de 1904 a Haaren, actualment part d’Aquisgrà, en una família de metges i que vivien en una granja. Allistat a les SA des de 1923, el 1929 es va afiliar al NSDAP. A principis de 1930 va començar treballant com a xofer de Heinrich Himmler, a qui el seu pare coneixia. Després va treballar d’auxiliar de Philipp Bouhler i va servir com a responsable administratiu de la Cancelleria del Reich. Brack va formar part de l’equip especial que havia d’aplicar el programa d’eutanàsia, Aktion T4, i va seleccionar el personal mèdic encarregat d’executar-lo. Per si de cas, Brack utilitzava el pseudònim de Jennerwein per ocupar-se del programa.

Durant la Segona Guerra Mundial va participar en la instal·lació dels camps d’extermini de Polònia i en l’exterminació de jueus i dels presoners dels camps de concentració i va utilitzar el pseudònim de Brenner. El 1942, després de deixar el càrrec de l’Aktion T4 a Werner Blankenburg, va enviar una carta a Himmler en què li deia que els 2 o 3 milions de jueus aptes pel treball serien més aptes en les fàbriques que en els camps d’extermini, a condició de que se’ls esterilitzés. Després de la guerra va ser detingut i penjat a la presó de Lansberg el 2 de juny de 1948.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply