Hermann Giesler

Hermann Giesler va néixer el 2 d’abril de 1898 a Siegen en una família d’arquitectes. El seu germà, Paul Giesler, serà el futur líder regional del NSDAP a Baviera. Arquitecte de professió, gràcies als seus projectes pel Ordensburg Sonthofen i el Gauforum de Weimar, va conèixer a l’Adolf Hitler, que va quedar impressionat per la seva obra i el va convertir en arquitecte seu. Giesler, rival de l’altre arquitecte de Hitler, Albert Speer, va realitzar, entre moltes obres, l’Escola d’Elit a la riba del llac Chiemsee de Munic. El 1938 va ser nombrat arquitecte en cap de les obres per la Capital del Moviment, Munic. A més, Martin Bormann li va encarregar els projectes d’edificació d’Obersalzberg. La seva consagració com arquitecte va arribar quan Hitler li va encarregar la remodelació urbanística de la ciutat Linz per convertir-la en una capital cultural del món. El 18 de febrer de 1945, Giesler li va entregar un model escala il·luminat del nou Linz. Hermann Giesler va morir el 20 de gener de 1887 a Düsseldorf.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply