Max Schmeling

En Max Schmeling va néixer el 28 de setembre de 1905 a Klein, Luckow. El 1930 es va proclamar campió del món de pesos pesats i va ser un dels atletes més populars d’Alemanya. Pels nazis era la prova de la superioritat de la raça nòrdica en derrotar a Nova York al campió del món negra nord-americà Joe Louis el 19 de juny de 1936. En Joseph Goebbels va fer una pel·lícula de propaganda amb aquesta inesperada victòria, Max Schmeling Sieg, ein deutscher Sieg. Però en el següent combat, el 22 de juny de 1938, en Joe Louis el va noquejar en el primer assalt. Com que la victòria d’en Joe es veia a venir, l‘Adolf Hitler va fer tallar la retransmissió del combat per la ràdio. Després de la Segona Guerra Mundial el boxejador va deixar de combatre. En Max Schmeling va morir el 2 de febrer de 2005 a Wenzendorf.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply