Henri Frenay

Henri Frenay va néixer el 19 de novembre de 1905 a Lió, França. Va ser un capità de l‘exèrcit francès, i després de l’ocupació alemanya va ser fundar un moviment de resistència en l’exèrcit de l’armistici i va ser cap del sector de la Resistència Combat, un dels tres sectors més importants de la zona sud. El novembre de 1943 va entrar en el Comitè d’Alliberació Nacional i, més tard, va ser nombrat comissari pels presoners, deportats i refugiats. Després de ser comissari en el CFLN de Londres, i de 1943 a 1944 va ser comissari de la França Lliure a Argèlia. Al final de la guerra va ser nombrat ministre en el govern provisional de la República francesa fins el novembre de 1945. Henri Frenay va morir el el 6 d’agost de 1988 a Portivechju, França.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply