William Joyce

William Joyce va néixer el 24 d’abril de 1906 a Nova York en una família d’emigrants irlandesos que va tornar a Irlanda el 1909. Va estudiar a la Gran Bretanya, on es va unir al moviment feixista d’Oswald Mosley, del qual es va separar després de la derrota que va patir el partit en les eleccions de 1937. De nacionalitat nord-americana, va aconseguir enganyar a l’administració britànica i es va traslladar a Berlín el 1939. Des de la ràdio alemanya va organitzar emissions de propaganda antibritànica que varen tenir molt d’èxit. Els britànics l’anomenaven Lord Haw-Haw perquè en parlar intentava imitar l’accent de la classe alta, que sol fer pauses que en anglès s’anomenen haw. El 1940 va adquirir la ciutadania alemanya i va ser arrestat pels britànics el 28 de maig de 1945 i condemnat a mort. William Joyce va ser executat el 3 de gener de 1946.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply