Ilse Koch

L’Ilse Koch va néixer el 22 de setembre de 1906 a Dresden. Va ser una torturadora nazi, esposa del primer comandant del camp de Buchenwald, l’Erich Koch. Era coneguda com la gossa de Buchenwald per la seva extrema brutalitat i per la seva promiscuïtat amb els guàrdies del camp. Col·leccionava pell tatuada dels presoners per fer-ne elles pantalles de llums. La seva passió per la pell tatuada va ser tot un deliri. Tot aquell presoner que portés la pell tatuada era immediatament assassinat per entregar la seva pell a l’Ilse. El 1942, ella i el seu marit varen ser transferits al camp de Majdanek. Allí la parella es va dedicar a afers obscurs i varen acabar sent jutjats per ordre del jutge de les SS Josias, el príncep de Waldeck-Pyrmont. L’Ilse va comparèixer per apropiació indeguda de fons públics i el seu marit per assassinat. Ella va escapar de l’execució per falta de proves, però en Karl Koch va ser executat a l’abril de 1945.

En acabar la guerra, els nord-americans la varen condemnar l’any 1947 a cadena perpètua, tot i que dos anys després va ser alliberada pel governador militar nord-americà a Alemanya, però immediatament va ser arrestada de nou. Portada davant un tribunal alemany, va ser declarada culpable d’assassinats i va tornar a ser condemnada a cadena perpètua. L’1 de setembre de 1967 es va suïcidar a la seva cel·la d’Aichach.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply