Curtis Le May

Curtis Le May va néixer el 15 de novembre de 1906 a Columbus, Ohio. El 1943 va ser ascendit a general de les forces aèries nord-americanes i va ser nombrat cap del 305º Grup i, més tard, de la 3º Divisió nord-americana de bombardeig. Le May només va perdre 13 fortaleses volants en els 25 raids sobre Alemanya que va dirigir. Renunciant a la formació clàssica V, se li va acudir distribuir els seus avions a diferents altures. El gener de 1945 va ser traslladat al teatre d’operacions del Pacífic, on va actuar brillantment fins el final de la guerra. Durant la post-guerra va estar al capdavant del comandament aeri estratègic. El 1961 va ser nombrat cap de l’Alt Comandament Major de la U.S. Air Force i durant la crisis dels míssils de Cuba de 1962, Le May va reclamar-li en el president John Fitzgerald Kennedy que comencés a bombardejar d’immediat l’illa de Cuba. Curtis Le May va morir a Riverside, Califòrnia, l’1 d’octubre de 1990.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply