Otto Ohlendorf

Otto Ohlendorf va néixer el 4 de febrer de 1907 a Hannover en una família protestant acomodada d’agricultors de tendències polítiques conservadores i nacionalistes. El 1925 va ingressar a les SA quan encara anava a l’escola secundària, i l’any següent va ingressar a les SS i el NSDAP. Entre 1928 i 1931 va estudiar Dret i Ciència Política a les universitats de Leipzig i Göttingen, i més tard va estar un any a la Universitat de Pàvia per estudiar el feixisme italià, tot i que l’experiència a Itàlia el va desil·lusionar per la rigidesa de l’Estat corporatiu. En retornar d’Itàlia va estudiar economia, però no es va treure el doctorat com desitjava i només es va treure el diploma en Dret i economia política. Gràcies a aquell diploma va ser professor de l’Institut de ciències econòmiques aplicades a Kiel.

El 1936 va treballar com a consultor del SD en la secció econòmica, càrrec des d’on va atacar a l’economia nazi per perjudicar a les classes mitjanes. Aquelles crítiques li varen ocasionar molts problemes, però també li varen proporcionar fama de persona intel·ligent i tenia la imatge d’un home dur que s’imposava amb facilitat. Ohlendorf també es va encarregar de certs assumptes culturals i de lleis en el quarter general. El setembre de 1939 va ser nombrat director de les àrees de parla alemanya on el Servei de Seguretat realitzava operacions i va tenir funcions de responsabilitat en l’Oficina Central de Seguretat del Reich. A partir de 1941 va estar al capdavant del Einsatzgruppe D en el front oriental. Aquest grup d’intervenció va avançar darrere del 11º Exèrcit en el sud d’Ucraïna i més tard a Crimea, i va ser el responsable de l’assassinat de més de 100.000 civils, la majoria jueus.

Després de la guerra va actuar com a testimoni en el procés de Nuremberg i va aclarir la relació entre l’Exèrcit de Terra i els Einsatzgruppen. Tot i les seves confessions, mai va expressar remordiment per tot el que havia fet. Otto Ohlendorf va ser condemnat a mort i executat el 7 de juny de 1951 a la presó de Landsberg.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply