James Gavin

James Gavin va néixer el 22 de març de 1907 a Brooklin, Nova York. En unir-se a l’Exèrcit va aprofitar les avantatges de la seva condició d’orfe. La seva capacitat intel·lectual i qualitats per la professió militar li varen valer per ser elegit per estudiar a l’Acadèmia Militar dels Estats Units, West Point, i va ascendir ràpidament fins a convertir-se en el general més jove de la seva generació. Durant la Segona Guerra Mundial va actuar com a comandant del Regiment número 505 d’Infanteria de Paracaigudisme durant el dia D. Gavin també va participar en l’Operació Market Garden, on va patir dues fissures a la columna.

Gavin després de la guerra va continuar vinculat a l’Exèrcit, més concretament va treballar en el Pentàgon, fins que va plegar per les seves discrepàncies amb l’estratègia de defensa del president Dwight D. Eisenhower. El seu encant i el seu atractiu, semblava una estrella de Hollywood, varen seduir l’actriu Marlene Dietrich i a l’escriptora Martha Gellhorn. Més tard va publicar un llibre, War and pace in the Space Era, on va explicar els motius del per què plegava. Gavin va ser el primer ambaixador del president John Fitzgerald Kennedy a París. James Gavin va morir el 23 de febrer de 1990 a Baltimore i va ser enterrat a West Point Cemetery.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply