Marinus van der Lubbe

En Marinus van der Lubbe va néixer el 13 de gener de 1909 a Leyde, Holanda, en una família obrera. Durant un temps va ser membre de l’organització juvenil del Partit Comunista a Holanda. Després de trencar amb el Partit Comunista el 1931 se’n va anar tot sol a Berlín el febrer de 1933 amb la idea de cometre en solitari un acte de protesta espectacular i desafiant per incitar a la classe obrera a lluitar contra la repressió que patia. Després d’intentar cremar tres diferents edificis de la ciutat el 25 de febrer, va ser el principal acusat de l’incendi del Reichstag el febrer de 1933 perquè el varen trobar a dins de l’edifici en flames. Comunista declarat i homosexual reconegut, va resultar el culpable ideal en el procés i va ser decapitat el 10 de gener de 1934. És molt probable que ell no fos el culpable d’aquell incendi, sinó que va ser un cap de turc pels nazis per poder així atacar i eliminar els comunistes.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply