Angelus Gottfried Mann, Golo Mann

Angelus Gottfried Mann, conegut com Golo Mann, va néixer el 27 de març de 1909 a Munic. Va ser el tercer fill de Thomas Mann, i va deixar Alemanya la resta de la família quan els nazis varen arribar al poder. A l’exili va escriure articles per la revista Die Neue Weltbühne, publicada a París a partir de 1938 en les que es preguntava sobre el paper intel·lectual a l’exili. En esclatar la Segona Guerra Mundial va fugir de França per anar a Espanya juntament amb altres emigrants. A l’octubre de 1940 es va instal·lar als Estats Units, on va ser soldat a la Marina nord-americana i va redactar pamflets destinats a la població alemanya. El 1960 va tornar a Alemanya, on va fer de professor de ciències polítiques a l’Escola Tècnica Superior, a l’actual Universitat de Stuttgart. Entre les seves obres destaca la Història d’Alemanya del segle XIX del 1958. Golo Mann va morir el 7 d’abril de 1994 a Leverkusen.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply