Adam von Trott zu Solz

L’Adam von Trott zu Solz va néixer el 9 d’agost de 1909 a Potsdam. Doctor en Dret, va estudiar com a becari a la fundació Cecil-Rhodes a Oxford i va passar un temps als Estats Units i a la Xina en acabar els seus estudis. Durant la seva estada a l’estranger va conèixer a opositors del nazisme com en Helmuth von Moltke el 1937 i en Yorck von Wartenburg el 1940. Es va convertir així en el número 3 del Cercle de Kreisau. Va treballar en el Ministeri d’Afers Exteriors i va aprofitar els seus viatges a l’estranger per contactar amb altres grups opositors. Estava previst que ocupés el càrrec de secretari d’Estat d’Afers Exteriors del govern que havia de sortir després de l’atemptat del 20 de juliol de 1944. Arrestat cinc dies després de l’atemptat, va ser empresonat i després de diversos trasllats, va ser condemnat a mort pel Tribunal Popular el 15 d’agost de 1944; interrogat de nou per la Gestapo, va ser finalment executat el 26 d’agost de 1944 a la presó de Berlín-Plötzensee.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply