Harro Schulze-Boysen

Harro Schulze-Boysen va néixer el 2 de setembre de 1909 a Kiel en una família d’oficials. La seva mare era neboda de l’almirall Alfred von Tirpitz i Harro en va ser el seu afillat. Des de 1932 fins a l’abril de 1933 va ser redactor en cap del Der Gegner, un diari liberal que va ser prohibit pels nazis. Aquell any va ser arrestat i torturat per les SA. Tot i sabent de primera mà el perill que corria, no va deixar d’oposar-se al nazisme i va muntar un grup de resistència, que després es va fusionar amb el de l’Arvid Harnack per formar la que per la Gestapo seria la Rote Kapelle, l’Orquestra Roja, i va aprofitar la seva posició en el Ministeri de l’Aire per passar informació militar a la Unió Soviètica a partir de 1941. Arrestat novament, va ser condemnat a mort juntament amb les Libertas, la seva esposa, i va ser executat el 22 de desembre de 1942 a la presó de Berlín-Plötzensee juntament amb el seu amic Arvid Harnack.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply