Humbert Guillem de Prússia

L’Humbert Guillem de Prússia va néixer el 30 de setembre de 1909 a Potsdam. Va ser el tercer fill del príncep hereu Guillem de Prússia i net de l’emperador Guillem II. Amb la caiguda del segon Imperi Alemany, l’Humbert es va mudar a Potsdam-Oels, a la província de Silèsia, on la seva família encara hi tenia possessions. El 1934 va ingressar en el Heer com a tinent del 8º Regiment d’Infanteria i es va graduar com a pilot a l’Escola de Pilots de la Luftwaffe i va fer exercicis de vol a Brzeg, Silèsia.

Quan va esclatar la Segona Guerra Mundial va agafar el comandament de la 3º Divisió d’Infanteria i va combatre a Polònia com a capità guanyant la Creu de Ferro. Però, quan el seu germà Guillem Olaf va morir a França el 1940 va quedar commocionat i, al poc temps, l‘Adolf Hitler el va expulsar del Heer juntament amb els altres prínceps.

El 1950 l’Humbert va emigrar a l’Àfrica Occidental. Durant l’època del colonialisme alemany, la Casa Hohenzollern havia aconseguit diverses finques i servidors a l’Àfrica. El seu germà Frederic havia adquirit de nou les antigues finques imperials Dick Dorn i Kosis. La seva idea era tenir una vida tranquil·la i allunyada, però el 8 d’abril de 1950 va morir a Windhoek per una apendicectomia. El seu seguici fúnebre pels carrers de la capital va ser acompanyat per molts vilatans. El seu taüt va ser traslladat de Johannesburg a Alemanya.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply