Walter Schellenberg

Walter Schellenberg va néixer el 16 de gener de 1910 a Saarbrücken. Era fill d’un constructor. Va estudiar primer Medicina i després Dreta la ciutat de Bonn, però mentre estudiava feia de confident del SD perquè veia en el seu líder, Reinhard Heydrich, un bon coneixedor de la naturalesa humana i pensava que els seus serveis podrien ser-li molt útils després d’un adequat entrenament. Schellenberg va ser traslladat al quarter general de la policia de Frankfurt, on va treballar per espiar als més alts funcionaris del NSDAP.

A l’abril de 1933 es va afiliar al NSDAP i el maig va ingressar a les SS. El 1934 va començar a treballar com agent del SD a Berlín sota les ordres d’en Heydrich. Des d’aquesta feina va complir un important paper en la creació de la RSHA, organisme que fusionava els serveis de la seguretat de la policia amb el SD, i dins del qual es va encarregar del servei de contraespionatge a partir del 1939. L’any següent va muntar sense cap tipus de base l’incident de Velno, fet pel qual va obtenir després de la invasió d’Holanda ser ascendit a coronel. A partir de llavors es va involucrar cada cop més amb els afers exteriors i es va convertir en un dels alts càrrecs d’Alemanya. Durant aquell any el varen enviar a Lisboa per ordre de l’Adolf Hitler perquè segrestés al duc de Windsor, l’antic rei Eduard VIII. Al final es va negar a executar l’ordre. Tot i ser un protegit del cap del SD Reinhard Heydrich, durant un temps la seva relació es va ressentir pels rumors que deien que Schellenberg mantenia una aventura amorosa amb l’esposa del cap del SD, la Lena. A l’octubre de 1940 es va divorciar de la seva primera esposa i es va casar amb la Irene Grosse-Schönepauck.

La seva actitud de cooperació amb els Aliats en les acaballes de la Segona Guerra Mundial li va valer la impunitat per part dels Aliats. Va estar especialment implicat en les negociacions entre el ministre Heinrich Himmler i el comte Folke Bernadotte poc abans de la caiguda del Reich, fet que varen multiplicar les seves anades i sortides a Dinamarca. Després de la guerra va ser empresonat breument, tot i la rellevància del seu càrrec dins del Tercer Reich. El 1951 va ser alliberat per causes humanitàries i se’n va anar a viure a Suïssa, on va escriure les seves memòries, Das labyrinth, amb l’ajuda de la seva secretària favorita, Marie-Louise Schienke. Walter Schellenberg va morir el 31 de març de 1952 a Torí per un fallo hepàtic.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply