Amy Elizabeth Thorpe, coneguda com Betty Pack

Amy Elizabeth Thorpe va néixer el 22 de novembre de 1910 a Minneapolis, Minnesota. Pocs anys després de néixer, la seva família es va traslladar a Cuba i després a Washington perquè el seu pare es va allistar a l’Exèrcit. Pel fet d’estar a Washington, la petita Elizabeth es va començar a relacionar amb l’elit política nord-americana. No va tardar gaire en cridar l’atenció en el personal, ja que amb només 11 anys un diplomàtic italià que es va encapritxar d’ella. Als 19 anys va quedar embarassada i es va casar amb un diplomàtic britànic, l’Arthur Pack, per quedar bé davant la societat. El seu marit la va obligar a donar el seu fil a una família d’acollida, fet que els va portar a una forta picabaralla i la Betty, enrabiada, li va ser infidel en més d’una ocasió. La jove aprofitava els viatges del seu marit a Xile i Itàlia per aconseguir una relació amb un home que treballava en el Ministeri d’Afers Exteriors de Polònia. Aquesta relació li va permetre saber que Polònia treballava amb Alemanya en secret.

Els següents anys, segura d’ella mateixa, Betty Pack va treballar com a espia i es va passar els dies recopilant informació confidencial de diversos països com Polònia o Txecoslovàquia, on va ajudar a robar informació confidencial d’un líder nazi. Escrivia informes meticulosos de conversacions que mantenia i inclús va copiar un mapa que detallava el pla d’Alemanya per envair el centre d’Europa. La seva tàctica es basava en festejar a oficials amb informació classificada dels dos bàndols de l’Atlàntic. Totes aquelles informacions després les enviava als serveis d’intel·ligència britànica. Gràcies a les seves accions, segons sembla, Betty va salvar a milers de vides britàniques i nord-americanes. Segona va declarar ella mateixa:

Els meus superiors em varen dir que el resultat del meu treball havia salvat a milers de vides britàniques i nord-americanes. Em va fer estaà en situacions que les dones respectables solien evitar, però el meu era un compromís total. Les guerres no es guanyen amb mètodes respectables.

Betty Pack va morir l’1 de desembre de 1963 a Castellnou, en els Pirineus Orientals, França.   

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply