Maria Mandel

La Maria Mandel va néixer el 10 de gener de 1912 a Münzkirchen, Àustria. Va ser una guardiana de les SS amb alt càrrec en el camp de concentració i extermini d’Auschwitz, sent la responsable de la mort d’aproximadament de mig milió de dones civils, entre elles jueves, gitanes i presoneres polítiques. A Auschwitz era coneguda com La Bèstia i durant dos anys es va encarregar de seleccionar presoners per les cambres de gas. Escollia alguns presoners com a mascotes fins a cansar-se d’ells per posteriorment enviar-los a la cambra de gas. Una altra afició que tenia era escollir als nens que anaven a ser executats. Va ser ella qui va crear la famosa orquestra d’Auschwitz, composta per presoners, que acompanyava els recomptes diaris, execucions, seleccions i transport. La Maria va ser detinguda a Àustria el 10 d’agost de 1945 pels nord-americans i, després de diversos interrogatoris on va quedar constatada la seva intel·ligència i la seva especial dedicació al treball en els camps de concentració, va ser enviada a Polònia. El novembre de 1947, després de passar dos anys en custòdia, va ser jutjada per crims contra la humanitat per un tribunal de Cracòvia i va ser sentenciada a mort. La Maria Mandel va ser penjada el 24 de gener de 1948 Cracòvia.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply