Olympiastadion

L’Olympiastadion es l’estadi de Berlín dissenyat per l’arquitecte Otto March el 1912 pels Jocs Olímpics de Berlín  del 1916, però no es varen poder celebrar per la primera guerra mundial. En aquella època era l’estadi més gran ja que tenia un aforament per 47.000  persones. Quan es varen celebrar els Jocs Olímpics a Berlín el 1936 els fills de l’arquitecte Otto March, Werner i Walter March, varen reformar l’estadi amb un colossal esportiu de 230 metres d’amplada i 12 metres de profunditat amb una capacitat de 110.000 espectadors, avui en dia té una capacitat per 75.000 persones. Però a Adolf Hitler no  li va agradar l’estadi uns mesos abans de que es celebressin els jocs, fins i tot va pensar en cancel·lar els Jocs,  i va demanar al arquitecte Albert Speer que fes alguns canvis a l’estadi per tal de que l’estadi fos més impressionant i va construit la fatxada. Hitler va pensar en construir un altra estadi molt més gran per 400.000 espectadors.

L’estadi va ser reformat per celebrar la Copa del Món de Futbol del any 2006.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply