Hedwig Potthast

Hedwig Potthast va néixer el 5 de febrer de 1912 a Colònia. Filla d’un comerciant, va ingressar com a secretària de la plana major del Reichsführer Heinrich Himmler a mitjans dels anys 30 un cop va acabar els seus estudis a l’Escola de Comerç de Mannheim. Des del 1937 va establir relació amb el líder de les SS i el 1940 Himmler va trencar la seva relació amb la seva esposa Marga, tot i que no se’n va voler divorciar. Al cap de poc temps, Hedwig exercia una influència humana sobre Himmler. A principis de 1942, Hedwig va donar llum al seu primer fill, un nen anomenat Helge, i el 1944 va donar llum a una nena anomenada Nanette Dorothea. Himmler llavors va tenir problemes amb els pares de la seva amant, que li recriminaven que la seva filla, que vivia en una habitació en un edifici de la família d’en Heinrich Müller a Bismarckstrasse, 48-c Berlín-Steglitz, no tenia una llar adequada. Els pares de la Hedwig li demanaven a la seva filla que trenqués relacions amb el líder de les SS perquè era un home casat que no podria oferir-li mai una bona llar. Desesperat, Himmler, que no la volia perdre, va sol·licitar un crèdit a la Secretaria del NSDAP i, al final, Martin Bormann li va concedir 80.000 Reichsmarks perquè construís una casa a Berchtesgaden-Schoenau, a prop del riu Koenigsse. Allí, Hedwig va passar llargues estades tota sola amb els seus fills, però va establir amistat amb la seva veïna, l’esposa del secretari Bormann, Gerda Bormann. Després de la Segona Guerra Mundial i amb la mort del seu amant, Hedwig i els seus dos fills varen voler passar desapercebuts i les dues criatures del líder de les SS mai varen voler reconèixer a en Himmler com a pare. Hedwig Potthast va morir el 1997 a Baden-Baden.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply