Werner von Braun

Werner von Braun va néixer el 23 de març de 1912 a Wirsitz, Polònia. Va ser un enginyer alemany. Des dels 18 anys va treballar amb el professor Hermann Obeth, que li va ensenyar les experiències sobre el vol de coets en l’atmosfera. El 1930 va treballar per l’exèrcit sent cap del centre experimental de Kummersdorf. El 1933 un dels coets llançats per Von Braun va recórrer la distància de dos mil metres. Aquest primer èxit va atreure l’atenció d’Adolf Hitler, i des del 1936 va ser el director del Centre Experimental de Pennemünde. El 1938 va aconseguir fer volar el primer prototip de V-2 que va estar a punt el 1944. Però els nazis el varen acusar d’estar més interessat en la investigació especial que en la tecnologia militar i el varen arrestar. Finalment va ser alliberat gràcies a Albert Speer i en els començaments de 1945 va treballar per confeccionar coets dirigits que permetessin bombardejar als Estats Units des de territori alemany. Un cop va acabar la guerra va ser arrestat i extradit als Estats Units amb el seu equip de tècnics, on va dirigir les investigacions sobre coets. El 1950 va entrar a la NASA, tenint un paper decisiu en el llançament del primer satèl·lit nord-americà i el programa especial , amb la construcció del coet Saturn V, que va permetre l’enviament d’astronautes a la Lluna. Von Braun es va nacionalitzar com a nord-americà. Werner von Braun va morir el 16 de juny de 1977 a Alexandria, Estat Units.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply