Alan Turing

L’Alan Turing va néixer el 23 de juny de 1912 a Maida Vale, Londres. Va ser un matemàtic i criptògraf que va col·laborar en la guerra d’intel·ligència aliada desxifrant els codis secrets alemanys interceptats, el cas més famós és el de la màquina Enigma. També va contribuir en el desenvolupament de la informàtica. Durant la Segona Guerra Mundial va treballar a Bletchley Park, una antiga mansió victoriana ubicada a Buckinghamshire, Gran Bretanya. La carrera d’en Turing es va acabar sobtadament després de ser processat per ser homosexual (els actes d’homosexualitat a la Gran Bretanya eren il·legals durant aquell temps) i va acabar suïcidant-se el 7 de juny de 1954 a Wilmslow en ingerir una poma amb verí. Hi ha hipòtesis que diuen que va ser un assassinat i d’altres que va ser un accident. El logotip de l’empresa Apple amb una poma mossegada es un homenatge a en Turing. El 10 de setembre de 2009, el llavors primer ministre Gordon Brown va emetre un comunicat declarant les seves disculpes en nom del seu govern pel tracte que va rebre l’Alan Turing durant els seus últims anys de vida i el 24 de desembre de 2013 va rebre l’indult de tot tipus de culpa per ordre de la reina Isabel II.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply