Carl Friedrich von Weizsäcker

En Carl Friedrich von Weizsäcker va néixer el 28 de juny de 1912 a Kiel. Va ser un físic reconegut d’una família influent. El setembre de 1939 va participar amb en Werner Heisenberg a la reunió en què es projectava la bomba atòmica pels nazis. El desembre de 1944, va ser arrestat en el seu laboratori d’Estrasburg. Sembla ser que va tenir un paper important en la preparació de la història que varen donar els científics per la seva defensa: l’endarreriment alemany s’explicava per les poques ganes que varen posar els físics en la feina. Convertit al pacifisme i a la filosofia un cop acabava la guerra, el canceller Willy Brandt li va oferir ser candidat a la presidència de la RFA, que va rebutjar, cedint la plaça al seu germà Richard, que va ser president de 1984 a 1994. En Carl Friedrich von Weizsäcker va morir el 28 d’abril de 2007 a Starnberg.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply