Erich Honecker

Erich Honecker va néixer el 25 d’agost de 1912 a Neunkirchen, Sarre. Teixidor de professió, des de 1926 militava en els moviments comunistes i el 1930 va ingressar en el KPD. Dirigent de les joventuts comunistes quan els nazis varen pujar al poder, va veure com prohibien el seu moviment i va organitzar la resistència en el sud d’Alemanya. El desembre de 1935 el varen arrestar i el varen entregar a la Gestapo. El 1937 va ser condemnat a 10 anys de reclusió per preparar un acte d’alta traïció i va ser empresonat a la presó de Brandenburg-Görden durant tota la guerra.

El 1950 va ser diputat de la RDA, i després va ser membre del Poltibur i secretari del Comitè Central, encarregat de la seguretat. El seu principal rival va ser Walter Ulbricht, però va ser protegit per Breznev des de 1970, Honecker va arribar a primer secretari el 1971. Cap d’Estat del RDA des de llavors, es va mostrar menys doctrinari que al principi. Va ocupar aquest càrrec fins que el 18 d’octubre de 1989 l’evolució de la situació internacional el va forçar a dimitir i a refugiar-se a la Unió Soviètica. Extradit, va ser jutjat a Berlín pels assassinats comesos en el marc del règim de fronteres del Mur de Berlñin, però el seu procés va ser interromput el 1993 per motius de salut. Erich Honecker va morir a Santiago de Xile el 29 de maig de 1994.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply