Theodor Dannecker

Theodor Dannecker va néixer el 27 de març de 1913 a Turíngia. Va ser un advocat de Munic, que es va afiliar al NSDAP i el 1932 en les SS. El 1935 va ser membre del SD i a partir de 1937 col·laborador d’Adolf Eichmann en el servei encarregat de la qüestió jueva. El setembre de 1940 va ser enviat a París com Judenreferent. Va ser l’inspirador d’una Oficina Central jueva, que després es convertiria en Comissariat General pels Assumptes Jueus. El setembre de 1942 va ser cridat a Berlín, i el gener de 1943 Eichmann el va enviar a Bulgària, on va organitzar l’enviament de jueus als camps d’extermini. Més tard va fer el mateix a Itàlia. Arrestat pels nord-americans, es va suïcidar a la seva cel·la el 10 de desembre de 1945 a Bad Tölz.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply