Herbert Hagen

Herbert Hagen va néixer el 20 de setembre de 1913 a Neumünster. Va començar la seva carrera en el Partit Nazi com a col·laborador del servei de premsa de les SS a Munic, on va conèixer a Karl Oberg, gràcies al que va poder entrar en el SD. De seguida va destacar, i va ser nombrat cap de la secció d’assumptes jueus, on va afavorir la col·laboració entre la secció antijueva del SD i de la Gestapo. Antisemita convençut, va ser l’autor de nombrosos articles i va participar en la difusió de la propaganda nazi pronunciant conferències. Durant l’ocupació nazi a França va organitzar batudes a Burdeus i París, i a Burdeus es va encarregar d’implantar i dirigir la SiPo-SD sobre tota la costa atlàntica. Excel·lent coneixedor de la llengua i de la cultura francesa, el maig de 1942 es va convertir en intèrpret i conseller d’Oberg. Juntament amb Helmut Knochen, va ser el principal responsable de la policia i de la política de les SS a França durant tota l’ocupació. Al final de la guerra va estar a Alemanya i va treballar com a director comercial. La campanya contra ell pels Klarsfeld el va conduir finalment al seu judici en el procés de Colònia el 1979, i va ser condemnat a 12 anys de presó. Herbert Hagen va morir el 7 d’agost de 1999 a Rüthen.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply