Robert Cappa

Robert Cappa, pseudònim d’Endre Ernö Friedmann, va néixer el 22 d’octubre de 1913 a Budapest. Va cobrir com a reporter gràfic cinc conflictes bèl·lics, i va destacar especialment durant la Guerra Civil espanyola en la que va aconseguir la coneguda instantània en la que un milicià es tocat durant un assalt. Tot el seu treball en la guerra espanyola no era mèrit seu perquè part del seu treball el va fer amb la seva companya i amant Gerda Taro, que va morir en ser atropellada per un tanc. La seva mort va provocar una profunda depressió a Cappa, que es volia casar amb l’amant, i va acabar alcoholitzat. Durant la Segona Guerra Mundial va ser destinat a Londres, al nord de l’Àfrica, Itàlia i l’alliberació de París, a més de Normandia, tot i que la malaptesa d’un tècnic li va fer perdre casi totes les seves imatges. A continuació, Cappa va ser present en la guerra sino-japonesa, la guerra en el Pròxim Orient i la guerra francesa-indoxinesa. Robert Cappa va morir a Indoxina el 25 de maig de 1954 en trepitjar una mina.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply