Klaus Barbie

Klaus Barbie va néixer el 25 d’octubre de 1913 a Bad Godesberg. Fill d’un mestre ferit a la Batalla de Verdun, el 1935 es va allistar a les SS i el 1937 en el NSDAP. El 1940 va organitzar les batudes d’Àmsterdam. Després de la invasió alemanya de la zona sud de França el novembre de 1942 va ser nombrat cap de la Gestapo de Lió. Fins la seva marxa, el 1944, tota la zona va patir la seva violència i va ser conegut com el Carnisser de Lió. Barbie va enviar al voltant de 8.000 persones als camps de concentració i d’ordenar l’execució de més de 4.000. A més, va ser el torturador del resistent Jean Moulin, i va organitzar la deportació dels nens d’Izieu.

El maig de 1947 va ser condemnat a mort per rebel·lia, però va entrar en el CIC, contraespionatge americà. Després de múltiples peticions d’extradició per part del govern francès, el CIC el va enviar a Bolívia l’any 1951, on es va canviar el nom pel del rabi del seu poble de nen, Altman. Allí va participar en l’arribada al poder d’Hugo Banzer el 1971 i després la del general Luís García Meza el 1980. El 1972 Beate Klarsfeld el va identificar i el 1983 va ser expulsat a França. El 1987 va ser jutjat a Lió on va ser condemnat a cadena perpètua per crims contra la humanitat. El seu advocat va ser en Jacques Vergès. Klaus Barbie va morir a la seva cel·la de Lió el 28 de setembre de 1991 de mort natural.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply