Unity Mitford

La Unity Mitford va néixer el 8 d’agost de 1914 a Londres. Era la filla del segon baró de Redesdale, que formava part de la classe alta britànica. La seva família tenia un alt poder adquisitiu i tenien mines d’or. La seva cosina era la Clementine Hozier, l’esposa d’en Winston Churchill. La Unity va ser educada com una noble aristòcrata a St. Margaret’s School, a Bushey, Hertfordshire. De ben jove va simpatitzar amb les idees de l’Adolf Hitler, però la seva germana, la Jèssica Mitford, amb qui compartia habitació, va simpatitzar amb les idees comunistes. Les dues germanes es varen barallar per la política i varen dividir l’habitació amb una línia de guix al mig de l’habitació. La banda de la Unity va estar decorada amb esvàstiques i amb fotos d’en Hitler i la banda de la Jèssica va ser decorada amb el martell i la falç i amb fotos d’en Vladimir Lenin.

El 1933, juntament amb la seva germana Diana Mitford, que festejava amb el líder feixista britànic, Oswald Mosley, i era un fidel seguida d’en Hitler, varen viatjar a Munic gràcies una invitació de la Winifred Wagner per estudiar art. La Unity va quedar impressionada amb la figura de l’Adolf Hitler i va viatjar a l’agost de 1933 a Nuremberg en el Congrés Nacional del partit nazi. Quan la Unity va conèixer en persona a en Hitler va quedar encara més obsessionada amb ell. Des d’aquell moment es va moure en l’entorn íntim d’en Hitler i es va convertir en una apassionada seguidora del nacionalsocialisme. Estava tant meravellada per la figura del dictador alemany que va escriure en el seu pare que en Hitler era l’home més meravellós del món i que no li faria res morir per ell. Fanatitzada, la Unity va fer molt viatges amb la seva germana Diana a Alemanya, que finalment es va casar amb el líder feixista britànic i també va quedar enamorada de la figura d’en Hitler arribant a dir que el cabell del líder alemany era molt suau, fi i brillant, perfecte, com el d’un bebè. A l’octubre de 1934, la Unity va viatjar a Munic per estudiar l’idioma alemany, encara que el seu únic objectiu era estar al costat d’en Hitler. La Unity va parlar obertament amb en Hitler de política, inclús li va demanar que arribés a acords amb la Gran Bretanya, a més va participar en les tertúlies que oferia el dictador i el va acompanyar en els viatges.

La relació entre en Hitler i la Unity va ser d’admiració mútua, però no se sap si varen ser amants, tot i que és molt poc probable. En aquell temps varen sortir molts rumors sobre un possible romanç entre en Hitler i la jove britànica. Aquells rumors varen posar gelosa a l’Eva Braun, que va intentar suïcidar-se el maig 1935 possiblement per aquells rumors i d’altres rumors que situaven a en Hitler amb altres dones. L’Eva va veure que en Hitler no li prestava les mateixes atencions que a la Unity. Després d’aquell  intent de suïcidi en Hitler va tornar a posar totes les atencions amb l’Eva. Però no només a l’Eva no li va agradar la presència d’aquella jove britànica a la vida d’en Hitler, altres membres de l’entorn del dictador alemany desconfiaven d’ella; molts la tenien per una espia britànica i insistien a en Hitler de que no parlés de política davant d’ella. Inclús la Policia Política de Baviera va examinar la seva procedència, però no va arribar a trobar indicis que poguessin fer sospitar de que era una espia. Tot i el rebuig de l’entorn d’en Hitler, l’aristòcrata britànica cada vegada entrava més dins de l’esfera nazi; feia mítings antisemites per Alemanya i va escriure una carta en el diari antisemita, el Der Stürmer, on deia que desitjava que Anglaterra cridés Heil Hitler! i que no tenia vergonya de dir que ella era una enemiga dels jueus. Aquella carta va crear indignació a la Gran Bretanya. Veient la seva fidelitat, tot i que no podia ingressar el NSDAP, en Hitler la va recompensar amb una esvàstica d’or. En els Jocs Olímpics de Berlín de 1936 va estar en la llotja d’honor i en els Festivals de música de Bayreuth es passejava amb un Mercedes. El 1936 els Informes del Servei d’Intel·ligència britànics varen afirmar que la Unity havia visitat moltes vegades a en Hitler a Munic i que era més nazi que els nazis. Quan en Hitler va anunciar el Anschluss a Viena el març de 1938, la Unity va estar en el balcó on estava en Hitler parlant en el poble austríac. El juny de 1939 es va establir en una casa pròpia, situada en el carrer Agnesstrasse de Munic, decidida a adoptar la nacionalitat alemanya. Quan les relacions entre el govern britànic i el govern alemany es varen anar tensant, la Unity anava afirmant que estava segura de que els britànics mai entrarien en guerra amb Alemanya.

La Unity en la Segona Guerra Mundial:

El 3 setembre de 1939, quan els britànics varen declarar la guerra a Alemanya, la Unity es trobava a Munic i va rebre una carta del govern britànic en què se l’obligava a tornar a la Gran Bretanya. La Unity, que no volia abandonar Alemanya, va escriure una carta de comiat per en Hitler i li va entregar a Adolf Wagner. Com es va saber més tard, en la carta hi havia una foto d’en Hitler emmarcada en plata que al mateix Hitler li havia regalat i la seva insígnia personal del Partit. Cap a les 16:50, la Unity es va disparar dos cops en el número 15 del carrer Königinstrassse, tot i que també es diu que es va disparar en un banc del parc Englischer Garden de Munic. La Unity no va morir, però va patir problemes neurològics molt greus. De seguida que ho va saber, en Hitler la va internar en la Clínica Nussbaumstrasse, però tot i els esforços mèdics va quedar en molt mal estat i el principi va quedar en un estat paralític. Segons en Heinrich Hoffmann, la noia va intentar tornar-se a suïcidar de nou a la clínica empassant-se davant d’en Hitler la insígnia del Partit. Quan la situació es va anar estabilitzant, en Hitler la va fer enviar a la Gran Bretanya amb un tren especial cap a Suïssa on l’esperava la seva mare per recollir-la. La seva germana Diana va tornar a Anglaterra on va ser empresonada, però gràcies a la seva família va quedar lliure al cap d’uns anys. L’arribada de la Unity a la Gran Bretanya va portar molta polèmica ja que no sabien si l’havien de jutjar o interrogar. La premsa anglesa va fer moltes fotos de la seva arribada, però quan varen veure que estava en molt mal estat es va preferir deixar-la lliure.

La Unity va passar el resta de la seva vida a Anglaterra i va ser internada a Inch Kennet, una illa desèrtica d’Escòcia per mirar de recuperar-se. Els doctors que la varen visitar varen decidir no extreure-li la bala que tenia al cap perquè era massa perillós. Amb el temps la Unity va tornar a caminar però mai més es va tornar a recuperar, la seva ment i el seu estat físic varen quedar molt deteriorats. La Unity Mitford va morir a l’edat de 33 anys, igual que l’Eva Braun, el 28 de maig de 1948 per una meningitis i les seqüeles de les ferides de la seva temptativa de suïcidi. De la seva figura se n’ha parlat molt, segons algunes teories no es va disparar al cap i només va fer-ho veure per poder tornar a la Gran Bretanya sense ser  empresonada. També s’ha dit que va tornar a la Gran Bretanya embarassada d’en Hitler i que va donar el seu fill en adopció.

Els seus diaris expliquen molts fets interessants del règim nazi i de la vida de l’Adolf Hitler. Per exemple, la Unity va escriure que en Hitler va planejar una divertida broma a l’Ernst Hanfstaengl el febrer de 1937 i no explicar en cap cas que en Hitler tingués la intenció d’assassinar a en Hanfstaengl, sinó espantar-lo per què moderés la seva actitud crítica amb el règim nazi.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply