Hans Ulrich Rudel

En Hans Ulrich Rudel va néixer el 2 de juliol de 1916 a Konradswaldau, Polònia. Fill d’un ministre, va entrar a la Luftwaffe, on va guanyar prestigi a la Unió Soviètica lluitant amb la seva esquadrilla de stukas i va perfeccionar una tàctica d’atac aire-terra a partir d’un vol a baixa altura que després varen imitar totes les unitats de stukas. Els èxits del que anomenaven Panzerknacker sembraven el pànic entre els enemics, fins i tot en Iosif Stalin el va declarar enemic número 1 del poble. L’Adolf Hitler el va condecorar amb la Creu de Cavaller amb fulles de roure. Greument ferit a finals de la guerra, la seva trajectòria militar va acabar amb 2.530 missions.

Fet presoner després de la victòria aliada, va aconseguir fugir a Argentina. El 1954 es va tornar a parlar d’ell quan, junt amb un altre antic pilot alemany, en Neubert, va pujar al Llullaillaco de 6.720 metres, en els Andes. El seu company va morir en l’aventura, però en Rudel va aconseguir arribar a la cima amb el cadàver del seu amic a l’espatlla. Va tornar a Alemanya, on va morir a Rosenheim el 18 de desembre de 1982.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply