Heinrich Prinz zu Sayn-Wittgenstein

En Heinrich Prinz zu Sayn-Wittgenstein va néixer el 14 d’agost de 1916 a Copenhaguen, Dinamarca. Va ser un príncep rus-alemany que la seva casa va servir en el I Imperi d’Alemanya i el Imperi de Rússia. Va ser educat a Suïssa i després a Alemanya, on es va tenir que allistar obligatòriament a les Joventuts Hitlerianes el 1932 i va ser reconegut pel seu lideratge, tot i que les seves activitats a les Joventuts només es centraven en l’esport. El 1937 es va allistar en el Heer en un regiment de cavalleria, però més tard en aquest any va ser transferit a la Força Aèria. Tot i lluitar amb els nazis estava lluny de ser un entusiasta partidari del règim, ja que ell es considerava apolític. El príncep de seguida es va convertir en as de la Luftwaffe en el Tercer Reich i en la Segona Guerra Mundial, guanyant-se el nom del Príncep dels Cels. Durant la seva carrera va aconseguir participar en més de 320 missions, en les quals va destruir a 83 avions enemics i va ser guardonat amb totes les condecoracions de la Luftwaffe. El fet de ser danès de naixement va fer que no fos expulsat de la Wehrmacht com els Hohenzollern. En Heinrich Prinz zu Sayn-Wittgenstein va morir el 21 de gener de 1944 a Neuermark-Lübars, Alemanya, durant un atac nocturn Aliat.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply