La Societat Thule

La Societat Thule va ser un club völkisch fundat a finals de 1917 i principis de 1918 a Munic a partir d’una organització d’abans de la Primera Guerra Mundial, la Germanenorden, creada a Leipzig el 1912 per reunir a una sèrie d’organitzacions antisemites menors. Els membres d’aquest club eren diversos centenars de persones de l’alta burgesia, i entre els seus membres hi havia en Julius F. Lehmann, en Gottfried Feder, en Dietrich Eckart, en Karl Harrer, en Hans Frank, en Rudolf Hess i l’Alfred Rosenberg. El president de la Societat Thule, en Rudolf Freiherr von Sebottendorf, organitzava les reunions en el millor hotel de Munic, el Vier Jahreszeiten, i va crear un diari pel moviment, el Münchener Beobachter, rebatejat a l’agost de 1919 pel Völkischer Beobachter. El lema de l’associació era: Recorda que ets alemany; cuida la puresa de la teva sang. Va ser en la Societat Thule on, cap al final de la guerra, va sortir la iniciativa d’intentar influir a la classe obrera de Munic. Aquesta missió se li va encarregar a en Karl Harrer, que es va posar en contacte amb el serraller dels tallers ferroviaris Anton Drexler. En Drexler va reunir un grup d’excombatents de dreta que varen lluitar contra els espartaquistes i el 5 de gener de 1919, influït per la Societat Thule, en Drexler va fundar en el Fürstenfelder Hof de Munic el Partit Obrer Alemany, el DAP, on en va ser el president i en Harrer se li va concedir el títol honorífic de president del Reich. El 26 d’abril de 1919, set dels membres de la Societat Thule varen ser fets ostatges per un grup d’espartaquistes dirigits per en Rudolf Egelhofer, i afusellats com a represàlia per l’execució d’espartaquistes per part dels paramilitars d’en Franz von Epp a Starnberg. Entre ells, la secretària de l’organització, la comtessa Hella von Westarp.

Molts futurs alts dignataris nazis varen ser membres de la Societat Thule: en Karl Haushofer, en Rudolf Hess, l’Alfred Rosenberg, en Dietrich Eckart o en Heinrich Himmler. En el Procés de Nuremberg, en Rosenberg va declarar: El grup de Thule? Tot va sortir d’allí. Les ensenyances secretes que varem treure-hi ens varen servir per arribar al poder, molt més que batallons sencers de les SA o les SS. Els homes que varen fundar aquesta associació varen ser uns verdaders mags.   

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply