Alexander Schmorell

Alexander Schmorell va néixer el 16 de setembre de 1917 a la ciutat russa d’Orenburg. La seva mare era russa i el seu pare alemany. Arrel de la prematura mort de la seva mare, es va traslladar amb el seu pare a Munic. Allí va desenvolupar una profunda aversió moral contra el nazisme, la qual es va veure’s reforçada quan la Wehrmacht va enviar a la Unió Soviètica en l’Operació Barba-roja. Estudiant de Medicina a la Universitat Ludwig Maximilian, va fundar juntament amb Hans Scholl el moviment opositor al règim nazi La Rosa Blanca. Schmorell va ser l’autor, entre altres, de la segona octaveta que varen distribuir. Aquesta parlava de l’assassinat dels jueus. Alexander Schmorell va ser detingut després de que detinguessin i executessin els germans Scholl i va ser executat a la guillotina el 13 de juliol de 1943.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply