Günther Rall

En Günther Rall va néixer el 10 de març de 1918 a Gaggenau, Alemanya. Després dels seus inicis com a cadet en un regiment d’infanteria l’any 1936, el 1938 va escollir l’aviació i va obtenir les seves ales de pilot de caça el 1939. El 1940 va participar brillantment en la campanya de França i va agafar el comandament d’una esquadrilla. Després de la Batalla d’Anglaterra va combatre en el front oriental, concretament a Romania, fins al març de 1941. També va participar en la campanya de Grècia i en les operacions sobre Malta, però el novembre de 1941 va ser greument ferit durant una operació sobre el Caucas. A l’agost de 1942 va tornar a volar tot i les reticències dels metges. L’Adolf Hitler el va condecorar personalment amb la Creu de Cavaller amb fulles de roure després de la seva centèsima victòria. Després va continuar amb èxit els seus combats davant l’aviació soviètica. A l’abril de 1944 va tornar a Alemanya per participar en la defensa del país fins la caiguda del Reich. En Rall va ser el tercer millor as de la Luftwaffe després de l’Erich Hartmann i en Gerhard Barkhorn, amb 275 victòries confirmades. Capturat pels britànics i alliberat després, el 1956 va entrar a les files de la Bundesluftwaffe en qualitat de major, entrenat-se als Estats Units. El 1975 es va retirar. En Günther Rall va morir el 4 d’octubre de 2009 a Bad Reichenhall.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply