Els Paramilitars, els Freikorps

Els paramilitars a Alemanya varen ser agrupacions de voluntaris que es varen formar a partir de 1918, sobretot en les fronteres orientals per enfrontar-se als polonesos, txecs i bolxevics soviètics. Després de que el Tractat de Versalles dissolgués l’exèrcit imperial i el substituís per una Reichswehr reduïda a 100.000 homes, les formacions paramilitars varen créixer. Hi havia joves idealistes, delinqüents, però sobretot ex-oficials de l’exèrcit imperial que no es varen saber integrar de nou a la vida civil per la falta de feina. Quan va acabar la lluita de fronteres es va mobilitzar llavors contra els enemics interns, els espartaquistes. Els suboficials de les tropes d’elit, els Stosstruppen, varen formar grups de batallons d’assalt amb gent de totes les armes que disposessin de mitjans militars. Cap als anys 1921-1922 varen ser dissolts i les seves activitats varen passar a la clandestinitat o es varen integrar dins de les SA.

A la primavera de 1923, després de l’ocupació francesa del Rhur, l’escenari polític paramilitar era confús i estava ple de conflictes i intrigues. Però gràcies a l’Ernst Röhm i a l’Adolf Hitler varen acabar amb les picabaralles tant de Baviera com d’Alemanya.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply