La Thompson

El subfusell Thompson va ser dissenyat per en John Tallaferro Thompson el 1919. L’arma va adquirir mala fama durant l’època de la prohibició de la venda d’alcohol ja que era molt utilitzada pels gàngsters i per aquest fet va rebre els malnoms de Tommy Gun o de Chicago Typewriter. Durant la Segona Guerra Mundial va ser molt útil pels soldats Aliats com una arma per exploradors, suboficials i caps de patrulla. En el teatre europeu, l’arma va ser utilitzada per unitats de commando britàniques i canadenques, així com els paracaigudistes nord-americans i els batallons de Rangers. Els marines nord-americans també varen utilitzar la Thompson però el principi ho varen fer d’una manera restringida, tot i que més tard, en descobrir que eren molt útils en la densa jungla, on les bales de calibre 11,43 mil·límetres podien penetrar amb relativa facilitat els arbres de diàmetre més petits i els cascs dels soldats japonesos, va ser més utilitzada.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply