La base aèria del Camp de Lechfeld

El camp de Lechfeld va ser un lloc de trànsit pels soldats alemanys llicenciats després de la Primera Guerra Mundial. Per tal d’evitar qualsevol activitat revolucionària entre els retornats, l’exèrcit bavarès va crear a la primavera de 1919 una unitat d’intel·ligència al front de la qual varen posar al capdavant el capità Karl Mayr. Entre els homes de Mayr hi havia Adolf Hitler, que tenia la missió d’influir en l’esperit nacionalista dels soldats. Aquí va ser on Hitler va obtenir els primers èxits com orador.

En els següents anys el NSDAP va organitzar-hi aquí cursos de preparació militars pels homes de les SA i les SS. A partir de 1933, per ordres secretes de Hermann Göering, es va construir-hi una escola de pilots que tenia com a tapadora el nom de Central de Vols d’Altura del Servei Alemany de Meteorologia. Durant la Segona Guerra Mundial hi varen estacionar a Lechfeld diversos esquadrons de pilots, que en col·laboració amb la propera Fàbrica d’avions Messerschmitt AG, varen provar els nous caces a reacció. D’aquí va sortir a l’abril de 1944 el Comando Novotny, el primer destacament de combat de Me 262 de la Luftwaffe. El 1958 la Força Aèria Federal es va fer càrrec de la base.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply