Hermine Braunsteiner

Hermine Braunsteiner va néixer el 16 de juliol de 1919 a Viena. A partir d’agost de 1943 va treballar en el camp de Ravensbrück, després a Madjanek a les ordres de Hildegard Lachert, per tornar més tard a Ravensbrück, on va ser nombrada cap de vigilants del camp annexa de Gethin el 1944. Després de la guerra, un tribunal austríac la va declarar culpable d’assassinat, homicidi involuntari i infanticidi, i la varen condemnar a tres anys de presó. En sortir el 1949, un tribunal civil li va concedir un indult. El 1959 es va casar amb el nord-americà Russel Ryan, i va marxar als Estats Units, instal·lant-se en el barri de Nova York de Queens i va obtenir la nacionalitat nord-americana el 1963. El 1971 es varen conèixer les atrocitats que havia comès, i el 1973 un tribunal alemany de Düsseldorf va demanar la seva extradició, i un tribunal polonès també va demanar la seva compareixença. Extradida a Alemanya, el 1981 va ser condemnada a cadena perpètua i finalment va ser alliberada per raons de salut el 1996. Hermine Braunsteiner va morir el 19 d’abril de 1999 a Bochum.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply