El HMS Hermes

El HMS Hermes va ser el primer portaavions construït de la història. Com que els avions havien sigut efectius per atacar a les embarcacions, el 1918 es va construir aquesta embarcació per transportar una gran quantitat d’avions molt similar a la d’una base terrestre. El disseny estava basat en el creuer de batalla HMS Furious, que podia transportar 2 o 4 avions, i el HMS Argus. El casc es va basar en el d’un creuer, el qual seria més gran i en lloc de muntar armes de gran calibres tindria una pista totalment plana per permetre l’enlairament i l’aterratge dels avions. Però el Hermes presentaria un problema; la torr de comandament i les demés no podien col·locar-se en mig del cas com una embarcació normal, el casc tindria que ser encara més gran per què la torre tingués una base totalment sòlida per mantenir-se dempeus i, per tant, es va tenir que col·locar a estribord a més de que no molestaria als avions en enlairar-se, ja que els avions britànics de l’època tenien un motor radial d’estrella, les pales del motor giraven a la dreta i conforme avançava l’avió la força de gir provocava que els avions es desviessin a la dreta fins que s’enlairava del terra.

EL HMS Hermes va ser botat l’11 de setembre de 1919 i es va assignar l’any 1923. Va aconseguir participar en la Segona Guerra Mundial i va veure gran part de la guerra fins que el 9 d’abril de 1942 diversos esquadrons d’avions japonesos el varen atacar sent tocat com a mínim 40 vegades. Aquest atac el va dur a enfonsar-se d’immediat, juntament amb 307 homes. 590 varen sobreviure. El HMS Hermes pesava 10.850 tones i a plena càrrega 13.000 tones, la seva eslora feia 182,27 metres, la seva manga 21,41 metres, el calat 5,64 metres, tenia una propulsió de 40.000 cavalls i una velocitat de 25 nusos. D’armament portava sis canons BL 5,5 inch Mk I i canons AA QF 4 inch Mk V. Tenia una capacitat per portar 20 avions, que varen ser els Fairey Seal, els bombarders torpedes i els Hawker Hart.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply