Gertraud, Traude Junge

La Traude Junge va néixer el 16 de març de 1920 a Munic. El seu pare, en Max Humps, que havia sigut tinent de reserva i mestre cerveser, estava a l’atur quan la seva filla va néixer i va militar en el grup paramilitar Oberland, i va participar en el putsch de Munic del novembre de 1923, sent condecorat amb l’Ordre de la Sang del NSDAP. El 1925 va abandonar la seva dona i les seves filles per provar sort a Turquia. L’arribada dels nazis al poder va fer que tornés a Alemanya, on la seva condecoració li va obrir les portes de l’administració del NSDAP. La Traude en aquells moments tenia 13 anys i va compartir l’orientació ideològica del seu pare, al contrari de la seva mare, que s’havia divorciat del seu marit, i freqüentava en les organitzacions juvenils del Reich.

El desembre de 1942, la seva germana Inge, una ballarina en la Deutsche Tanzbühne de Berlín, era amiga de la ballarina Beate Eberbacht, la cunyada d’en Martin Bormann, i la va informar sobre la vacant de secretària que hi havia a la Cancelleria de Berlín. Va ser elegida pel propi Adolf Hitler com la seva secretària personal en el seu quarter general de Rastenburg, però inicialment les seves feines eren bastant simples com la de redacció de cartes i documents d’ordre domèstic, administratiu i personal. El 14 de juliol de 1943, després de rebre les corresponents autoritzacions, es va separar de la seva parella, en Hans Hermann Junge, i el 1944 es va traslladar, juntament amb la Gerda Christa, al Führerbúnquer, convertint-se en un testimoni molt valuós. Va ser amiga de l’Eva Braun, la Magda Goebbels i altres personalitats femenines. El 29 d’abril de 1945 va redactar el testament polític d’en Hitler i un cop el líder alemany es va suïcidar, va sortir a l’exterior en companyia de l’Otto Günsche, l’Erich Kempka i en Bormann. La seva intenció era escapar-se dels soviètics, però aquests la varen capturar i posteriorment la varen entregar en els nord-americans, que la varen alliberar l’any 1947.

Exculpada per una comissió de desnazificació per la seva joventut, va explicar per primer cop els seus records i els últims dies de Hitler en el Führerbúnquer en una entrevista filmada l’any 2001. El 1947 va començar a escriure les seves memòries, Bis zur letzten Stunde, Fins l’hora final, que es varen publicar inacabades el 2002. En elles es va inspirar la pel·lícula L’enfonsament del 2004 del director Oliver Hirshbiegel. Traude Junge va morir el 10 de febrer de 2002 a Munic.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply