Paracaigudistes

Paracaigudistes alemanys:

A través dels acords secrets subscrits des de mitjans dels anys 20 amb la Unió Soviètica, militars alemanys varen rebre entrenament en diferents àrees castrenses i la que més va generar un intercanvi de doctrines entre els dos països va acabar duent a la futura Luftwaffe i a la seva unitat de paracaigudistes. La majoria dels paracaigudistes alemanys eren en realitat personal de terra de la Luftwaffe que a partir de 1940 es varen incorporar als anomenats regiments i divisions Fallschirmjäger.

Al començament de la Segona Guerra Mundial, Alemanya només podia comptar amb els serveis de la 7º Fliegerdivision formada a partir de la reunió de batallons paracaigudistes, tripulacions de planadors i unitats de suport, tot combinat amb una bona elecció de personal i durs entrenaments. Amb el domini de l’aire i la sorpresa tàctica varen permetre als alemanys èxits a Noruega i Holanda abril/maig de 1940, a més de que gràcies als avions de transport i la captura d’un aeròdrom els paracaigudistes reforçaven la infanteria, els sapadors i l’artilleria a consolidar la posició. A Grècia destacaments transportats en planadors varen actuar de forma decisiva a Corinto, però l’acció a l’illa de Creta el maig de 1941 contra els Aliats, que ara estaven en alerta i contaven amb bones defenses, varen passar factura a les unitats aerotransportades alemanyes, les quals varen demostrar gran valor com a força de xoc. En el transcurs de la guerra es varen crear altres formacions, però el final es varen convertir en unitats d’infanteria tradicional actuant en diversos teatres com el nord de l’Àfrica, Sicília, el front oriental i el front occidental. El 1944 quedaven pocs Fallschirmjäger que havien pres part en les operacions aerotransportades passades. Al final de la guerra 54.449 paracaigudistes varen morir i 8.000 varen desaparèixer en combat. Les seves accions varen confondre als Aliats, ocupar punts vitals com ponts, aeròdroms i fortificacions.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply