Heinz Barth

Heinz Barth va néixer el 15 d’octubre de 1920 a Gransee. Durant la Segona Guerra Mundial va ser cap de secció del regiment blindat Der Führer dins de la divisió Das Reich, dirigida pel general Heinz Lammerding. Barth va ser un dels principals executors de la massacre d’Oradour-sur-Glane el 10 de juny de 1944. Condemnat a França en rebel·lia en el procés d’Oradour a Burdeus el 1953, va viure amagat en la RDA. Descobert, va ser jutjat i condemnat a cadena perpètua per crims de guerra el 1983. Durant el procés va reconèixer la seva responsabilitat en la massacre d’Oradour-sur-Glane i també la seva participació en l’execució de 92 persones a Txecoslovàquia el 1942. Tot i la condemna, el 1997 va ser alliberat per qüestions de salut. Amb una cama amputada durant la guerra, Barth va rebre una pensió de l’Estat alemany, però el 2000 se li va retirar el dret a aquesta pensió. Heinz Barth va morir el 6 d’agost de 2007.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply