Walter Nowotny

En Walter Nowotny va néixer el 7 de desembre de 1920 a Gmünd, Àustria. Va començar sent un excel·lent músic, però es va orientar professionalment cap a la seva segona passió, l’aviació, i a l’octubre de 1939 es va allistar a la Luftwaffe a Breslau i va entrar en la seva primera unitat de combat el febrer de 1941. A l’agost de 1941 va obtenir la Creu de Ferro de Primera Classe per les seves 17 victòries. A principis de 1943 va ser nombrat cap d’esquadrilla i el seu aparell, marcat amb un cor verd amb un 13 negre, sembrava el pànic, especialment a la Unió Soviètica. A finals de 1943, després de la seva 258ª victòria l’Adolf Hitler el va trucar per felicitar-lo i anunciar-li la concessió de la condecoració més alta: la Creu de Cavaller amb fulles de roure, espases i diamants. Llavors, l’Estat Major va decidir, com era tradició, preservar-lo per la seva imatge d’heroi i el 1944 va ser nombrat comandant de l’Escola de pilots de caca a Pau, França.

De nou al capdavant d’una formació de caces a reacció Me262, el Kommando Nowotny, a prop d’Osnabrück, no va poder evitar intervenir i va volar per ajudar als seus pilots, violant la prohibició de combatre que l’hi havia donat en Hermann Göering i l’Adolf Galland. El 8 de novembre de 1944, quan volava a Bramsche, Alemanya, el seu avió es va encendre i es va estavellar provocant-li la mort.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply