Egipte

Egipte és un país situat al nord-est d’Àfrica i on hi ha la vall del Nit, el gran riu de 6.500 quilòmetres de curs, i bressol d’una de les civilitzacions més antigues.

La Història:

En la llunyana antiguitat va ser un imperi poderós sota els faraons, però va ser sotmès pels perses l’any 525 a. C. i no va tornar a ser un poble lliure se’n sotmès pels macedonis, els tolomes, els romans, els àrabs, els turcs i els britànics. Des d’abans de la Primera Guerra Mundial Egipte mantenia una important posició en l’estratègia de l’Imperi Britànic. Era la baula principal de la cadena que unia el Mediterrani amb l’Índia, a més d’un nucli de les operacions militars contra l’Imperi Otomà. Encara que oficialment independent des de 1922, tenia des de 1936 un acord amb la Gran Bretanya pel qual es permetia als britànics tenir en territori egipci 10.000 homes britànics per control del Canal de Suez i tot tipus de facilitats en cas de guerra.

En començar la Segona Guerra Mundial Egipte tenia la mateixa importància que sempre, però l’arribada d’Itàlia al conflicte va canviar la situació ja que els italians volien fer-se amb el control del país des de l’oest.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply