El Monument al Soldat

El Monument al Soldat de Munic es troba a l’ala est del Hofgarten, davant a l’actual Cancelleria de l’Estat, en el lloc que ocupa el Museu Bavarès d’Armes. El monument, obra de Thomas Wechs, Eberhard Finsterwalder i Karl Knappe, va ser inaugurat l’any 1924 per recordar als caiguts de la Primera Guerra Mundial, i actualment està dedicat a tots els morts de les dues guerres.

La instal·lació, que per la seva forma pot recordar un dolmen megalític, està situat en un patí d’honor lleugerament enfonsat de terra. A sobre dels dos blocs de travertí que conformes les columnes reposa una immensa làpida amb la inscripció: Ells ressuscitaran!. A través d’una escala s’arriba a la cripta, on el centre s’hi troba una escultura de Bernhard Bleeker El soldat mort. Molt a prop d’allí, en l’ala nord del Hofgarten, hi ha des de 1996 un monument contra el règim nazi: un cub de granit negre porta gravades diverses cites de lluitadors de la resistència.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply