Estació Anhalter

L’Anhalter-Bahnhof, construïda el 1880 per Franz Schwechten a Askanischer Platz 6/7, va ser una de les grans estacions terminals de ferrocarrils de Berlín fins la seva destrucció en la Segona Guerra Mundial. La nau central de la que va ser l’estació més gran d’Europa feia 170 metres de llarg, 62 d’ampla i 34 d’altura, i estava coberta per una volta d’acer i vidre. Prop de l’Estació hi havia un búnquer, a la Schönenberger Strasse amb capacitat per 12.000 persones, que va estar operatiu durant els bombardejos Aliats. El 3 de febrer de 1945, un massiu atac aeri a la capital va destruir gran part de l’edifici.

Tot i les massives protestes dels berlinesos, les restes de l’estació varen ser dinamitada el 1959. Només queda, com un monument, un fragment del portal de l’entrada i actualment s’hi pot trobar una exposició sobre la història del búnquer i una cambra dels horrors.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply