Hospital Charité

L’Hospital Charité va ser el gran hospital central de Berlín. Construït el 1710 per Georg Diestel & Georg Thül, era una antiga institució d’ensenyança de la medicina a Alemanya, tot i que en els seus inicis era un sanatori per malalts de la pesta. El rei Frederic Guillem I va ordenar l’any 1727 que l’edifici s’anomenés Haus Charité.

Després de l’arribada dels nazis al poder, com a mínim 145 metges de la Charité varen perdre la seva feina per raons racials o polítiques. Molts d’aquests metges de prestigi internacional varen tenir que fugir a l’exili o varen perdre la vida en el camp de concentració de Theresienstadt

Des del 1938 fins al 1945 el director d’aquest centre va ser el psiquiatra Maximilian de Crinis, un oficial de les SS que des del 1939 formava part de l’organització de la Central d’Eutanàsia per assassinar a malalts mentals. Fidel a la doctrina nazi, va autoritzar la investigació in-escrupolosa amb malalts mentals.

Al final de la Segona Guerra Mundial, per culpa dels bombardejos, l’Hospital va quedar molt destruït. Un 20% de l’edifici va quedar en ruïnes. Milers d’exemplars de la col·lecció de patologia es varen perdre durant els bombardejos. Durant la Guerra Freda va formar part del Berlín Oriental fins la seva re-unificació. Actualment pertany a la Humdold-Universität i el campus de la Charité alberga, entre altres coses, el Museu d’Història de la Medicina fundat per Rudolf Virchow. 

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply