Irma Grese

Irma Grese va néixer el 7 d’octubre de 1923 a Wrechen. D’una família de pagesos, va ser infermera en un sanatori per dirigents nazis i, contra la voluntat del seu pare, va entrar a les SS amb 16 anys. Després d’una formació a l’escola de dones guàrdies de les SS a Ravensbrück el 1942, va ser enviada a Auschwitz el 1943 fins el desmantellament del camp. Inicialment telefonista, va obtenir el grau de vigilant i es va convertir en la directora del camp C de Birkenau. Tot i la seva joventut, va destacar per la seva duresa, crueltat; sempre anava amb una fusta a la mà i feia seleccions sense mostrar cap tipus de sentiment. Traslladada a Bergen-Belsen després de l’evacuació d’Auschwitz, va ser capturada pels britànics quan varen alliberar el camp. Jutjada després de confessar sense reserves els seus crims, va ser condemnada a mort i executada a la forca el 13 de desembre de 1945 a Hameln, Westfàlia. Les seves últimes paraules les va dirigir en el seu botxí per cridar-li:

Ràpid!.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply