El nazisme

Algunes interpretacions històriques reserven la paraula feixisme al règim d’en Benito Mussolini i qualifiquen el nazisme com nacionalsocialisme, que constituiria un fenomen únic en el seu gènere. Entre les característiques que el feien singular i el diferenciaven del feixisme hi havia: la ideologia racial i un antisemitisme radical, la posició del poble per sobre de l’Estat, no comparable a l’estatisme del règim italià, el caràcter antimodern i arcaic dels objectius ideològics en comparació amb les tendències modernes del feixisme, la dominació total de l’Estat i de la societat i, finalment, una política estrangera de dominació del món que no tenia res a veure amb la colonització tradicional.

El nazisme estava en contra de la contaminació racial i cultural d’Europa, i per aquest motiu varen prendre mesures contra les manifestacions de la cultura negra a la societat alemanya i, per exemple, es va prohibir la música d’estil Jazz.

Actualment, a Alemanya fer apologia del nazisme es un delicte que es castiga amb la presó. També estar prohibit fer apologia a l’Holocaust o negar la seva existència.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply