Herrenklub

El HerrenKlub, Club dels cavallers, va ser fundat el novembre de 1924 per l’escriptor conservador Heinrich von Gleichen-Russwurm, descendent directe de Schiller. El club va ser fundat amb el pretext de fomentar, basant-se en interessos científics, relacions socials amistoses entre les personalitats dirigents dels diversos estaments professionals i es va convertir en patrimoni d’autèntics aristòcrates que se sentien cridats a feines directives. Els salons del club estaven situats en el barri governamental, en la cantonada de les Vosstrasse i Friedrich-Ebert-strasse. Un dels membres més actius va ser Franz von Papen. En el club no hi havia entre els seus membres cap obrer ni cap simpatitzant d’idees demòcrates. El 1954, Von Papen va informar que l’edifici propietat del club havia passat a ser la seu de l’Associació cultural per la renovació demòcrata d’Alemanya, d’ideologia comunista.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply