La pena de mort

A Alemanya:

La pena de mort va ser abolida a Alemanya el 1928, però el 1930, durant la crisi econòmica, va tornar a ser re-instaurada. Durant el Tercer Reich, la pena capital es va aplicar no només a persones amb delictes de sang sinó que també es va aplicar a persones amb delictes polítics. Els nazis varen abolir les cerimònies prèvies a les execucions, que es desenvolupaven a l’interior de les presons, i el 1936 l’Adolf Hitler va decretar la substitució de la destral, de llarga tradició a Prússia però punt de mira de crítiques per part de la professió legal, inclosos alguns juristes nazis, per la guillotina. Per ordres del dictador es varen construir 36 guillotines suplementàries pels detinguts en els centres penitenciaris i es varen instal·lar noves forques amb l’objectiu de que es poguessin penjat entre cinc i deu persones al mateix temps. Els condemnats eren sobretot els comunistes, tant els activistes de la Lliga de Combatents del Front Roig com els comunistes que varen continuar enfrontant-se amb els nazis després de que s’abolís i es prohibís el partit comunista, el KPD. Del 1933 al 1944, 12.212 persones, tant alemanys com estrangers, varen ser executats, dels quals 7.000 varen ser ajusticiades per raons polítiques. El 1933 hi varen haver 64 execucions; el 1934, 79; el 1935, 94; el 1936, 68; el 1937, 106; i el 1938, 117. El 1936 s’executaven un 90% de les condemnes a mort dictades pels tribunals. Si el 1934 hi havia 14 llocs d’execució, el 1945 n’hi havia 21. La majoria de condemnes varen ser anunciades amb pòster que Joseph Goebbels ordenava penjar en les ciutats on aquestes tinguessin lloc.

Amb la Segona Guerra Mundial l’aplicació de la pena de mort va augmentar de forma dràstica. Després de l’atemptat contra la vida d’en Hitler del 20 de juliol de 1944, la gran majoria dels empresonats relacionats amb aquell atemptat varen ser sentenciats a la pena de mort pel Tribunal Popular.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply